PERKARA YANG MESTI ANDA PERNAH LALUI DI ASRAMA

Posted on November 9th, 2021

PERKARA YANG MESTI ANDA PERNAH LALUI DI ASRAMA

PERKARA YANG MESTI ANDA PERNAH LALUI DI ASRAMA

 

“Asrama” perkataan yang dirindui selepas beberapa bulan malah beberapa tahun meninggalkan tempat tersebut. Banyak kenangan manis dan pahit ketika menetap di asrama. Jadi, harini admin akan tulis tentang perkara yang berlaku di asrama yang korang tak akan lupa.

 

1. Maggi dalam baldi

Sumber: BuzzKini

Admin nak puji kebijaksanaan budak-budak asrama ni, biasa kita pergi luar makan steamboat yang besar-besar periuk dia tu, kalau di asrama lain gayanya.

 

2. Masak telur atas seterika

Sumber: Dialog Kita

Kuali xde? Dapur gas pun xde? Jangan risau asrama ni ada seterika serbaguna yang boleh dijadikan tempat memasak telur bertaraf 5 bintang.

 

3. Seterika Milo

Sumber: Twitter

Nak pergi luar nak beli cekelat kene tunggu hari cuti yang boleh outing. Tapi itu tidak menghalang penghuni asrama untuk mendapatkan apa yang mereka mahu. Nak dapatkan coklat sedap? Senang je, anda perlukan kain, seterika, dan ramuan utamanya Milo Paket 3 in 1.

 

4. Spotcheck Rambut

Sumber: The Reporter

Bagi pelajar lelaki rambut dah panjang sampai ke dagu tu perkara biasa, tapi bila kene tangkap sekali akan diberi warning, kali kedua kena tangkap licin terus kepala. (Maaf admin x jumpa gambar yang sesuai)

 

5. Kejutan oleh warden pada waktu subuh

Sumber: Soya Lemon

Kebiasaaanya kita tau yang warden ni akan ketuk pintu dorm untuk kejutkan kita sebagai warning pertama sebelum merotan atau menyimbah air untuk kita bangun, tapi yang ni rare warden bawak motor pergi ke asrama pastu terus pulas minyak kuat-kuat. Bising mat~~~ auto bangun dari mimpi.

 

Apa lagi pengalaman yang korang x boleh lupa time korang kat asrama? Mesti banyakkan… Masa berlalu dengan sangat pantas. Korang yang menetap di asrama pun akan rasa apa yang admin rasa nanti T-T.

 

Anyways… Jika ada yang nakkan ruang sendiri untuk fokus pada pelajaran ataupun untuk hal-hal sendiri. Kami dari Sun Inns Hotel juga ada menawarkan Long Stay Package bagi korang yang nak ruang sendiri ;) korg boleh rujuk harga untuk Long Stay Package di bawah ni.

 

Sun Inns Hotel Lagoon (Long Stay Package) Bermula dengan harga RM1000 Sahaja !!!

Untuk tempahan boleh hubungi +60 16-771 0569 (Wani)

 

Sun Inns Dmind 1 (Long Stay Package) Bermula dengan harga RM1000 Sahaja !!!

Untuk tempahan boleh hubungi +60 19-8150 496 (Hazrul)