5 Aktiviti Ekstrem Di Lost World Of Tambun

Posted on October 20th, 2021

5 Aktiviti Ekstrem Di Lost World Of Tambun

5 Aktiviti Ekstrem Di Lost World Of Tambun (RM 117.10 PER PAX SEE BOTTOM OF THE PAGE FOR MORE INFORMATION)

 

Bersedia untuk lebih cabaran? Mari saya bawa anda ke Sunway Lost World Of Tambun dengan aktiviti-aktiviti menarik yang terdapat pada taman tema ini.

 

1. Cliff Racer

Sumber: Sunway Lost World Of Tambun

 

“Dimana ada kemahuan, disitu ada gelongsor” Bosan dengan aktiviti yang perlahan? Tidak mengapa aktiviti seterusnya ini akan membuat hati anda penuh dengan adrenaline. Aktiviti ini sangat sesuai dilakukan bersama ahli keluarga.

 

2. Tube Raider

Sumber: Sunway Lost World Of Tambun

 

Saya bawa kan satu lagi aktiviti bagi anda yang gemar akan aktiviti gelongsor air ini. Nama gelongsor ini adalah Tube Raider. Tube Raider adalah salah satu aktiviti gelongsor air yang terpanjang di Malaysia. Tambahan lagi, ia mempunyai 4 gelongsor air yang berlainan untuk dicuba. “Phew, Naik lagi la kalau camni.”

 

3. Dragon Flights

Sumber: Sunway Lost World Of Tambun

 

"Apa? Ketinggian tidak membuat anda gentar? Buktikan!!!! " Mari kita lihat aktiviti seterusnya. Dragon Flights adalah permainan yang anda berputar di tengah udara. Jika anda tidak berasa pening pada pusingan pertama, apa kata anda cuba lagi pada pusingan kedua?

 

4. Haunted Chambers

Sumber: Sunway Lost World Of Tambun

 

Ketinggian tidak membuatkan anda rasa takut? OK, jom anda cuba masuk ke dalam Haunted Chambers. Pasti bulu roma anda akan meremang dan akan menjerit ketakutan. Note, makhluk di dalam ini akan mengejar anda.

 

5. Zipline

Sumber: Sunway Lost World Of Tambun

 

Pernahkan anda mencuba aktiviti ini? Jika belum, inilah peluang anda untuk mencubanya. Aktiviti ini akan menguji kekuatan fizikal dan mental anda untuk bergerak dari satu destinasi ke satu destinasi dengan hanya menggunakan satu Zipline.

 

Bagi anda yang ingin merancang percutian anda di Perak, apa kata anda cuba dulu di Sunway Lost World Of Tambun dan rasai keselesaan check-in di hotel kami SUN INNS HOTEL TAMBUN ; ). Beli package ticket TAMBAH bilik dengan Harga RM 117.10. Kalau minat sila hubungi saya dekat 01136623952 ye.